Beam on a box

All elements that together make up this extension are detailed separately to add character to the new space

We partnered with Jasper Deurloo Architects (JDA) to design a small but characteristic extension to a rowhouse in Leiden. Specifically the clients wanted something not standard and not another-box-attached-at-the-rear feel.

So we designed a unifying wooden element uniting kitchen, toilet and exterior storage.
We narrowed the extension to allow for more sunlight to enter the building on the side through the long window over the wooden element. Even if the neigbours add an extension, still daylight can enter the house. As an accent we integrated a orange colored visual structural beam that is detailed lying on top of the wooden box.

Realisation foreseen at the end of 2019.

 

LAGADO~2

 

 

typology home extension and refurbishment
commissioned Private, 2018
design LAGADO architects in collaboration with JDA
realisation currently in progress
location Leiden, the Netherlands
images LAGADO architects and JDA